Tulisijan käyttötapojen kyselytutkimus auki!

Alla olevalla kyselyllä kartoitetaan asukkaiden tapoja käyttää tulisijojaan. Kysely on tarkoitettu varaavien takkojen, kamiinoiden, kevyttakkojen ja puukiukaiden käyttäjille, eli muiden tulisijatyyppien tai lämmityskattiloiden käyttötapoja ei tässä kyselyssä kartoiteta. Kyselyä voidaan täyttää nuohoojan kanssa tai asukkaan toimesta itsenäisesti. Kysely on auki 2.1-28.1.2024. Kyselyn täyttämiseen menee alle 5 minuuttia/tulisija.

Jos vakituisesta asunnostasi löytyy jokin yllä mainituista tulisijatyypeistä, vastaa kyselyyn ainakin sen osalta, jota käytät eniten. Halutessasi voit täyttää kyselyn uudelleen, jos sinulla on useampia kyselyn tulisijatyypeistä. Jos käytössäsi ei ole mainittuja tulisijatyyppejä, jätä kysely täyttämättä.

Vastaa kysymyksiin rehellisesti, jolloin vastausjakauma palvelee tutkimuksen tarkoitusta parhaiten. Joidenkin kysymysten kohdalla oikean vastausvaihtoehdon valinta voi tuntua vaikealta, mutta vastaa kysymyksiin sen mukaan, mikä parhaiten kuvaa tilannettasi.

Kysely on tarkoitus uusia muutaman vuoden välein. Kyselyn tuloksia käytetään mm. tulisijojen käyttötapojen informaatiokampanjoiden vaikuttavuuden seurantaan sekä kansallisessa ilmansaasteiden päästölaskennassa. Kyselyn on kehittänyt asiantuntijaryhmä, jossa on ollut edustus ympäristöministeriöstä, Nuohousalan keskusliitosta, Itä-Suomen yliopistosta, Suomen ympäristökeskuksesta, Tilastokeskuksesta, HSY:stä ja Luonnonvarakeskuksesta. Lisätietoja kyselystä: katja.ohtonen(at)gov.fi.