Asukkaalle

Kuinka polttaa puhtaasti ja energiatehokkaasti? Kuinka testata palovaroitin? Kuinka säilyttää polttopuita oikein? Kuinka usein ilmastointilaitteet pitäisi huoltaa? Täältä löydät hyödyllistä tietoa asumisesta.

Nuohous perustuu Suomessa pelastuslakiin ja -asetukseen. Pelastuslain (§13A) mukaan rakennuksen omistajan tai haltijan yleisten tilojen osalta sekä huoneiston haltijan hallinnassaan olevien tilojen osalta on huolehdittava, että tulisijat ja savuhormit nuohotaan sekä ilmanvaihtokanavat ja -laitteistot huolletaan ja puhdistetaan määrävälein. Lisäksi tikkaat, kattokulkutien osat ja katon turvavarusteet on pidettävä sellaisessa kunnossa, että nuohoustyö voidaan suorittaa turvallisesti.

Mietityttääkö oman tulisijasi turvallinen ja energiatehokas käyttö? Alla oleva ilmainen opas sisältää monenlaisia vinkkejä tulisijan valintaan ja käyttämiseen.

Lataa ja tutustu oppaaseen!

Tulisijan valinta- ja käyttöopas on julkaistu syksyllä 2021. RIL ry:n julkaisema opas sisältää kuluttajille ja ammattilaisille runsaasti tulisijan valintaan ja käyttöön liittyviä ohjeita.

Tutustu sisältöön

IV-laitteiden huolto

Nuohooja tulossa – mitä se tarkoittaa?

Biokattilaneuvonta

Sauno hiukkasen puhtaammin

Palovaroittimen asennus ja testaus

Polttopuiden säilytys

Lämmitysvinkkejä

Ilmanvaihtojärjestelmiin liittyvät palvelut

Tulisijojen ja savuhormien korjaus- ja huoltopalvelut

Tulisijojen ja savuhormien tarkastukset

Lämmityskattiloihin liittyvät palvelut