Asukkaalle

Biokattilaneuvonta

Pitämällä laitteistosi hyvässä kunnossa huolehdit ympäristöstäsi ja säästät lämmityskustannuksissa

Puhtaan ja energiatehokkaan puunpolton edellytyksenä on kuiva ja puhdas polttoaine sekä huollettu ja säädetty laitteisto. Käyttämäsi lämmityslaite ja savupiippu muodostavat yhdessä kokonaisuuden, jonka säännöllinen huolto takaa parhaan tuloksen kun tähdätään ympäristösi hyvinvointiin ja mahdollisimman pieniin lämmityskustannuksiin.

Biokattilaneuvonnan avulla saat ajantasaista tietoa laitteistosi kunnosta sekä vinkkejä korjaavista toimenpiteistä, jolla parannat laitteistosi energiatehokkuutta.

Biokattilaneuvonnan piirissä ovat pienkokoluokan (alle 1MW) kattilat eri polttoaineilla. Tavoitteena on mittauksin todeta erilaisten toimenpiteiden vaikutus kattiloiden hyötysuhteeseen ja päästöihin. Kysymyksessä ei ole auton katsastukseen verrattava toimenpide vaan liikkeelle lähdetään opastuksen, tiedon jakamisen ja yhteisen tavoitteen eli ympäristöystävällisemmän ja energiatehokkaan puunpolton edistämiseksi. 

Mitä biokattilaneuvonta pitää sisällään?

Mittaus toteutetaan kahteen kertaan jokaisessa mittauskohteessa. Ensimmäinen mittaus suoritetaan ennen laitteiston puhdistusta. Toinen mittaus tehdään nuohoamisen ja laitteiston säätämisen jälkeen. Yhden mittauksen kesto on 15 minuuttia. Mittaukset suoritetaan lämmityskattilan normaalikäytön aikana. Toinen mittaus toteutetaan 3-7 päivän kuluttua ensimmäisestä mittauksesta. Toisessa mittauksessa voidaan havainnoida nuohouksen ja kattilan puhdistuksen vaikutus hyötysuhteeseen. Mittauksissa palamistapahtuman kartoittamiseen käytetään savukaasuanalysaattoria ja tarvittaessa nokipumppua. Asiakas saa kirjallisen raportin laitteiston kunnosta ja toki kannattaa olla itse paikalla mittauksien aikana, jolloin pääsee tutustumaan oman laitteiston toimintaan ja siinä vaadittaviin huoltotoimenpiteisiin sekä saa hyviä vinkkejä laitteiston kunnon ylläpitoon.

Mihin otan yhteyttä halutessani kartoittaa oman laitteistoni kunnon?

Kannattaa olla yhteydessä oman alueesi nuohoojaan ja pyytää häntä avuksi laitteiston kunnon kartoittamiseen. Lisäksi arvokasta tietoa löytyy Motivan kotisivulta. Motivan sivuilta löytyvät myös yhteystiedot alueesi energianeuvojiin.

Lisätietoa löydät:

www.motiva.fi

TS-12
Biolämmityslaitteistojen määräaikaishuoltotyöt, lämmitystekniikan mittaukset ja energiatehokkuustarkastukset Pääset tutustumaan tekniseen ohjeeseen ja tilaamaan sen täältä.

Biokattilaneuvonta

Tutustu myös

IV-laitteiden huolto

Nuohooja tulossa – mitä se tarkoittaa?

Sauno hiukkasen puhtaammin

Palovaroittimen asennus ja testaus

Polttopuiden säilytys

Lämmitysvinkkejä

Ilmanvaihtojärjestelmiin liittyvät palvelut

Tulisijojen ja savuhormien korjaus- ja huoltopalvelut

Tulisijojen ja savuhormien tarkastukset

Lämmityskattiloihin liittyvät palvelut

Ajankohtaista

Lämmityskauden päätös: lähtölaukaus järjestelmien huoltotöille  

Kesä on parasta aikaa tarkistaa lämmitysjärjestelmien kunto ja toteuttaa erilaiset lämmitysjärjestelmähuollot. Tulisijat ja kattilat on